Zitkussens

Mensen komen vaak verschillende problemen tegen bij het langdurig zitten of bij zittend werk. Een ergonomisch zitkussen biedt vaak de oplossing. Zitkussens bepalen voor een groot gedeelte onze houding, de stand van de ruggenwervel, tijdens het zitten. Wanneer we lang statisch (stil) zitten krijgen de meeste mensen last van hun rug, schouders, nek of bekken. Beweging is DE oplossing. Uit onderzoek is gebleken dat het zogenaamde balzitten rugklachten verminderd en zelfs voorkomt. Dit komt doordat het lichaam onbewust continue aan het balanceren is en de wervelkolom dus in beweging blijft. Zitkussens met lucht gevuld hebben deze zelfde eigenschap.

Assortiment zitkussens

Zitbal

Thuis gemakkelijk uw oefeningen voor de rug kunnen doen? Dan is de zitbal een handige oplossing. Met deze bal kunt u verschillende oefeningen doen en allerlei spiergroepen trainen. Ook voor tijdens de zwangerschap en na de bevalling is de zitbal ideaal voor bekkenbodemtraining. De zitbal is ook ideaal voor gebruik achter de computer als vervanging van een stoel. Uw zithouding wordt door de zitbal verbeterd en door de actieve zit worden uw rugspieren minder stijf.

Zitkussen: Sitfit Plus

Zitkussen met 2 functies: actief en passief zitten. Bevordert een actieve en ergono-mische zitpositie. Actief zitten versterkt de spieren van de rug zonder het doen van oefeningen. Optimaliseert de zithouding, en versterkt de spieren in voeten, benen en onderlichaam. U gaat automatisch rechter zitten. Met de ronde zijde naar voren zit u actief. Draait u de SitFit Plus om dan kunt u langdurig op de SitFit Plus zitten en worden uw dijbenen extra ondersteund voor meer stabiliteit. Drukverdeling instelbaar.

Zitkussen: Sitfit

Zitkussen met 2 functies: actief en passief zitten. Bevordert een actieve en ergonomische zitpositie. Actief zitten versterkt de spieren van de rug zonder het doen van oefeningen. Optimaliseert de zithouding en versterkt de spieren in voeten, benen en onderlichaam. U gaat automatisch rechter zitten.Drukverdeling naar wens te regelen.

  • latexvrij
  • Uitvoering: 33 cm. en 36 cm
  • Kleur: rood, blauw, grijs, turqoise en zwart

Zitkussen: Sit Special 2 in 1

Zorgt voor een rechte zithouding en ontlast hierdoor de wervelkolom en tussenwervel-schijven. Zorgt zodoende voor een optimale en ontspannen zithouding. Het uitneembaar gedeelte van visco-elastisch schuim zorgt voor het ontlasten van het staartbeen. Het voorgevormde zitvlak geeft extra comfort en voorkomt afglijden ook bij langer zitten.

  • Maat: 43 x 40 x 9 cm.
  • Materiaal: hoogwaardig polyurethaanschuim
  • Kleur: blauw, donker grijs en beige
  • Inclusief veloursachtig afneembare hoes

Zitkussen: Sit Standaard

De Sissel Sit Basic zorgt voor een rechte zithouding. Ontlast hierdoor de wervelkolom en tussenwervelschijven. Zorgt zodoende voor een optimale en ontspannen zithouding. Met stevige schuimvulling uit één stuk.

  • Maat: 35 x 35 x 6,5 cm.
  • Kleur: blauw en donker grijs
  • Inclusief afneembare hoes

AD-kussen: Intelli-Gel kussen

De innovatieve collectie Intelli-Gel AD-kussens is gebaseerd op de laatste stand van de wetenschap rondom decubitus bij mensen met een hoog risicoprofiel. Uit klinisch onderzoek met Intelli-Gel zijn inmiddels revolutionaire resultaten voortgekomen. Bovendien Intelli-Gel wordt al geruime tijd met verbazingwekkend goede resultaten en klantervaringen toegepast in zitsystemen. Het kussen kan eenvoudig weg op een stoel, bank of rolstoel worden gelegd en zal direct effectief zijn.