Zadelkrukken

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen, maar in de maatschappij van tegenwoordig zitten we bij de meeste jobs helaas stil, waardoor we echte zitmensen geworden zijn. De hele dag zitten is onnatuurlijk, en daarom maken dan ook steeds meer mensen gebruik van zogenaamd ergonomisch meubilair. Het ERGO TOP systeem is één voorbeeld van een systeem dat de zithouding verbetert waardoor zitten niet enkele comfortabeler, maar ook veel gezonder wordt. Ergonomie werd ontwikkeld om mensen die een zittende job hebben toch wat te bevrijden van de rug -en nekklachten die ermee gepaard gaan, en zadelkrukken zoals de VARIER ZADELKRUK MOVE en de SCORE ZADELKRUK AMAZONE BALANCE zijn uitstekende voorbeelden van de technologie en het ontwerp achter de ergonomische systemen.

 

1. De VARIER ZADELKRUK MOVE

Deze zadelkruk geeft je de mogelijkheid om volledige controle te hebben en beweeglijk te blijven. De stoel biedt een soepele flexibiliteit, wat je ook aan het doen bent – of u nu e-mails checkt, telefoneert terwijl je nog aan het ontbijten bent. De verstelbare Move van deze zadelkruk kan 360° rondgedraaid worden en past zich dus volledig aan aan uw positie en houding. De staande steun is uitgerust met een schijfbasis in trapvorm om uw lichaam in de diverse standen gevolgd wordt door de kantelhoek.

Dit zorgt ervoor dat uw rug de natuurlijke positie en kromming zal behouden en geeft uw lichaam de mogelijkheid vrijer en ongedwongen te bewegen. Daarbovenop worden de belangrijke spiergroepen – zoals buik- en rugspieren – optimaal verstevigd om klachten te voorkomen. Zelfs de vorm van het zadel draagt bij tot meer zitcomfort: u kunt er immers haast onmogelijk uitvallen. Hierdoor kan de hoek tussen de romp en de dijen geopend worden om wat druk van de nek en de rug af te halen. Het gevolg is een diepere ademhaling en een veel betere concentratie op het werk.

move zadelkruk

De uitvoering van de VARIER ZADELKRUK MOVE

Naast functioneel oogt deze zadelkruk ook modern en stijlvol. Zo is de schaalvoet vervaardigd uit zwart hout, en is de stoel voorzien van een rubberen pad ter bescherming tegen harde vloeren. De kruisvoet is verkrijgbaar in kunststof of metaal, en u kunt ook kiezen tussen ofwel een kleine of een grote zadelzit. Tenslotte heeft de gasveer drie standen: L, M en S, afhankelijk van de geesten hoogte. Het ontwerp van de stoel kan naar wens afgewerkt worden met gepaste bekleding.

 

De aanvullende accessoires op de VARIER ZADELKRUK MOVE

Bij een ergonomische stoel die zowel functioneel als stijlvol is horen natuurlijk bijpassende accessoires. Zo kan de stoel uitgerust worden met een rubberen zool om grip te bieden op gladde ondergronden en om eventuele kwetsbare vloeren te beschermen. De zool is verkrijgbaar in het zwart.

Vervolgens kan er ook gebruik worden gemaakt van speciale wielen, waarbij drie standen mogelijk zijn: geremd als de stoel belast is, geregeld als die onbelast is of zonder rem. Ook de wielen dragen bij tot de bescherming van de ondergrond dankzij hun zachte afwerking.

 

2. De SCORE ZADELKRUK AMAZONE BALANCE

Deze SCORE ZADELKRUK AMAZONE BALANCE is voorzien van het Balance mechanisme, waardoor u – zoals de naam het zelf zegt – uw lichaam moet balanceren. Dit zorgt ervoor dat je actief gaat zitten, waardoor de bloedsomloop verbetert en de buik- en rugspieren getraind worden. Met andere woorden, de kruk geeft je een workout terwijl u zit!

De lendensteun beweegt mee met je lichaam en ondersteunt zo de onderrug een beetje tijdens een rustmoment doorheen de dag. De kruk is verkrijgbaar in diverse stofsoorten, maar ook leder en kunstleder.

 

De uitvoering van de SCORE ZADELKRUK AMAZONE BALANCE

Ook deze zadelkruk kan neer wens bekleed worden, en er is keuze tussen zowel zachte of harde wielen. Het aluminium onderstel vormt de basis van de kruk en is verkrijgbaar in 50 of 60 centimeter hoogte.

Daarbij is de zadelkruk uitgerust met een langere gasveer voor meer gebruiksgemak, en de verstelbare zithoek maakt de stoel extra ergonomisch verantwoord. De lendensteun is tenslotte de kers op de taart van deze vernieuwende zadelkruk en garandeert comfort en dus meer productiviteit op het werk.

 

 

Al onze zadelkrukken bekijken?