Zadelkruk

‘Voorkomen is beter dan genezen’

Nog steeds klagen heel veel mensen vanwege hun werkzaamheden over klachten aan gewrichten en spieren. Serieuze klachten vaak, die soms pas na langdurige behandeling enigszins verbeteren. Vooral mensen die of veel zitten of vooral staand werk hebben, krijgen te maken met dergelijke problemen. Dat hoeft echter helemaal niet. Vaak biedt een zadelstoel namelijk uitkomst.

Houding

Wie een natuurlijke en gezonde werkhouding nastreeft, doet er zeer verstandig aan eens een zadelstoel te proberen. De ergonomische vormgeving en de rugleuning maken het dat u in de meest gunstige, natuurlijke en dus gezonde werkhouding zit. Een dergelijke stoel is ook al prima voor de stand van uw bekken. Dat zorgt er weer voor dat de bloedtoevoer optimaal blijft en van afknelling geen sprake zal zijn. Een zadelstoel is overigens iets anders dan een zadelkruk. Dat wordt nogal eens door elkaar gehaald. Simpel gesteld kun je zeggen dat een zadelstoel een kruk (stoel) met rugleuning is. Eigenlijk verklapt het woord stoel de aanwezigheid van een rugleuning al. Kenmerkend aan de rugleuning van een zadelstoel is dat die leuning erg dicht op de zitting geplaatst kan worden en ook daadwerkelijk vaak zo dicht mogelijk op de zitting geplaatst wordt. Wie dat doet, die zit ‘actief’. Van hangen is zo immers geen enkele sprake meer. En juist dat hangen zorgt doorgaans voor allerlei klachten.

Zadelkruk

Heupen

Een zadelstoel is uitermate geschikt voor mensen die lang staan tijdens hun werkzaamheden en daarbij hun werk aan een hogere tafel uitvoeren. Wie de zithouding goed instelt, zorgt ervoor dat er slechts sprake is van een zeer minieme kromming in de heupen. Dat zorgt weer voor de juiste lichaamshouding. Een goede houding is van essentieel belang voor mensen die liever niet geconfronteerd willen worden met ernstige en pijnlijke klachten aan de heupen, knieën, rug en nek. Schoonheidsspecialisten, lopende band medewerkers en apothekersassistenten doen net als bijvoorbeeld baliemedewerkers, Uurwerkmakers en hondentrimsters al lang een beroep op de alom geroemde zadelstoel. Dat geldt zeer ook voor laboranten, pedicures en zeker ook kappers en artsen.

Zithoogte

Het instellen van de goede zithoogte is en blijft overigens maatwerk en is bovendien ook voor een deel afhankelijk ban de werkzaamheden die verricht moeten worden. Idealiter is een mooie mix van zittend en staand werk ideaal voor uw houding en voor de gezondheid van bijvoorbeeld rug en nek. Veelal zitten mensen toch uren achterelkaar en de risico’s die daardoor ontstaan op serieuze gewrichtsklachten worden wel eens onderschat. Onlangs gehouden onderzoek wees uit dat liefst twee miljoen mensen weinig tot geen of in elk geval veel te weinig afwisseling in houding hebben als ze werken. Met dus alle gevolgen van dien. Neem alleen al staan. Wie vooral staat, zal problemen ondervinden met de doorbloeding van de benen. Dat kan resulteren in serieuze klachten aan de voeten en het kan resulteren in bijvoorbeeld spataderen. Heel slecht dus voor gewrichten maar ook bloedvaten en spieren. Wie te lang zit, krijgt weer te maken met eenzijdig spiergebruik of gebruikt de spieren wellicht zelfs onvoldoende. En dan hebben we het nog niet eens de hart- en vaatziekten of diabetes die voort kunnen vloeien uit te weinig gebruik van de spieren.

Informatie

Een goede houding is dus erg belangrijk. Veel mensen zijn zich daar niet of amper van bewust. Met een zadelstoel zullen zij wel continu verzekerd zijn van de juiste houding en zullen de klachten veelal achterwege blijven. Meer informatie over de zadelstoel in het algemeen en de verschillende stoelen in het bijzonder? Klik d.m.v. onderstaande knop op onze producten pagina voor meer informatie.

Omdat voorkomen immers nog steeds beter is dan genezen.

 

Al onze zadelstoelen bekijken?