Hoe gezonder zitten

fitMotion: meer bewegen voor mensen die veel zitten

Langdurig stilzitten veroorzaakt tal van gezondheidsproblemen. Een verstelbare Fitform-fauteuil op maat met het nieuwe beweegsysteem fitMotion, laat je weten wanneer het goed is om te gaan bewegen en het beweegt automatisch als je niet zelfstandig kunt of wilt bewegen.

fitMotion activeert de doorbloeding en zuurstofopname van de huid, vermindert vochtophoping in de onderbenen en geeft een heerlijk ontspannen gevoel. De positieve effecten van fitMotion zijn wetenschappelijk onderbouwd. Wilt u meer weten en fit Motion zelf eens ervaren? Bezoek onze winkel of bel voor een huisbezoek.

RCPM-systeem

Bewegendzitten kan ook in een relaxfauteuil. Het RCPM-systeem is een wetenschappelijk onderbouwde uitvinding, die ervoor zorgt dat lage rugklachten verminderen tijdens het zitten. RCPM staat voor “Rotary Continuous Passive Motion”, wat vertaald in het Nederlands betekent: roterende, voortdurende, passieve beweging.

De zitting van een Fitform-fauteuil met RCPM maakt drie tot vijf maal per minuut kleine draaibewegingen terwijl de rugleuning stil staat. De nagenoeg  niet voelbare bewegingen zorgen ervoor dat de rug automatisch continu in beweging gehouden wordt. De stofwisseling in de tussenwervelschijven wordt hierdoor gestimuleerd, net als bij wandelen en fietsen het geval is. RCPM zorgt in combinatie met een goede, gesteunde zithouding voor een duidelijke vermindering van rugpijn. Ook zwelling van de onderbenen en voeten, veroorzaakt door langdurig zitten, neemt met RCPM af. Het meest positieve resultaat wordt geboekt bij mensen met discus degeneratie, acute rugklachten, chronische rugklachten of de zgn. aspecifieke lage rugklachten. Bewegend zitten in een relaxfauteuil zonder daarbij moe te worden is voor iedereen een weldaad.
Zitmatentekening hoe je wel moet zitten

Relaxfauteuils

Relaxfauteuils-op-maat

Werkkrukken

werkkrukken varier

Bureaustoelen

bureaustoel bewegend zitten

Sta-op stoelen

Sta-op-fauteuils relaxstoel