De actieve weg naar een betere zithouding

Over het algemeen geldt dat hoe meer u zit, hoe minder u beweegt. Het is aangetoond dat mensen die een groot deel van hun tijd zittend doorbrengen een verhoogde kans hebben op allerlei klachten aan de rug, nek en schouders. Varier stoelen en werkkrukken voorzien de wervelkolom van de beweging die het nodig heeft, juist tijdens het zitten. Door het ergonomisch ontwerp heeft de gebruiker een enorme vrijheid in het natuurlijk bewegen van het lichaam en worden lichamelijke klachten voorkomen.

 

Medische pluspunten van varier krukken

Varier stoelen en krukken zijn vervaardigd om met het lichaam mee te bewegen. Doordat de natuurlijke kromming in de ruggengraat behouden blijft, wordt de spanning op de rugspieren verminderd. Het is de spanning op de rugspieren bij een statische belasting (lang in dezelfde houding zitten) die rug-, schouder- en nekklachten kan veroorzaken. Als men een zittende leefstijl aanneemt door werk of ouderdom is het een noodzaak om dit feit in ogenschouw te nemen.
Mensen zijn niet gemaakt om te zitten, maar de moderne mens komt hier niet onderuit. Ook als het ouderdom betreft, wordt zitten de hoofdactiviteit. Om hier de meest natuurlijke hulp te bieden hebben Stokke Varier krukken en stoelen ontworpen die het bewegen tijdens het zitten stimuleren. Zo kan een zitvlak dat naar beneden gericht is er bijvoorbeeld voor zorgen dat de wervelkolom in dezelfde positie staat als tijdens het staan.
De voortdurende beweging zorgt er bovendien voor dat de rugspieren sterker worden. Ook de bloedcirculatie verbetert wat de zuurstoftoevoer verhoogt (en dus neemt het concentratievermogen toe). De spanningen in de rug, nek en schouders verminderen en de klachten aan het bewegingsapparaat worden zo voorkomen.

 

Mogelijkheden

De Stokke Varier krukken worden gekenmerkt door een zo groot mogelijke bewegingsvrijheid. Als het lichaam meer wordt uitgedaagd om te bewegen en andere houdingen aan te nemen, zal de statische zithouding verleden tijd zijn. De gehele wervelkolom (spieren, gewrichten en wervels) zullen hierdoor worden ontlast. Zo heeft de Varier Move een zadelvormige zitting en kunt u deze werkkrukken in elke gewenste stand bijstellen naar uw eigen behoeften. Deze Move Stokke heeft een kantelhoek die uw lichaam in elke stand kan volgen. Of u nu zittend telefoneert of het ontbijt maakt aan het keukenblad. De rug behoudt op deze manier haar natuurlijke kromming en de rug heeft zo alle vrijheid om te bewegen. Bovendien worden buik- en rugspieren versterkt.
Naast de Move Stokke krukken zijn er eetkamerstoelen, bureaustoelen, werkstoelen, kniekrukken en -stoelen, relaxfauteuils die hetzelfde als de Varier Move bewerkstelligen: een optimale bewegingsvrijheid gecombineerd met de benodigde ondersteuning van het lichaam.
Deze verschillende producten zijn te bestellen in verschillende kleuren (frame of bekleding) en er is de keuze tussen een metalen, aluminium of kunststof kruisvoet. Naast de verschillende uitvoeringen zijn er bovendien nog opties zoals softtape voor harde vloeren, een chromen kruisvoet, een verstelbare rug- of nekleuning of bekleding met leder.

 

Ergonomie met uitstraling

Dat een ergonomische stoel of kruk slechts een functioneel doel dient is allang achterhaald. Tegenwoordig is zo’n meubelstuk werkelijk een aanwinst voor het interieur: de frisse kleuren, het moderne design en het gebruik van kwalitatieve materialen zorgt voor een plaatje in de huis- of werkkamer. Zodoende worden lichaam en geest zo optimaal mogelijk verzorgd tijdens de vele uren die u zittend doorbrengt.
Op de website vindt u verder informatie over ergonomisch krukken van Varier.